2019-12-29_Logo intuitief-leven - ZWART

Dit heeft ons leven veranderd

Even Voorstellen

20171129_145101

Geraldine Cornelissen

Vanaf heel jong ben ik geïnteresseerd in gezondheid, massage, communicatie en persoonlijke groei en wilde daar alles over weten. Nu weet ik dat het om bewustwording gaat….. groei…. ont- wikkelen

Ik heb gewerkt in het basisonderwijs: vrije school, christelijk en openbaar. Ook heb ik les gegeven op het opleidingsinstituut voor therapie en counseling. Daar heb ik o.a. gewerkt met NLP, familieopstellingen, therapeutische communicatie. Ik heb zelf een praktijk voor kindertherapie gevoerd en oudertrainingen gegeven. Autonomie, zelfredzaamheid, kansen zien en vreugde zijn trefwoorden die mij typeren.

In mijn leven ben ik veel bezig geweest met me aanpassen

met steeds weer nieuwe dingen leren en met heel goed om me heen kijken.

Dit deed ik omdat ik dacht dat ik ergens de boot miste…

daar waar iemand riep… natuurlijk doe je dat zo…. keek ik verbijsterd toe…. want ja… het kon zo, maar ik zag altijd meer mogelijkheden. Gezwicht voor de zeggenschap van de ander paste ik me dan aan. Ten eerste omdat ik dacht dat ik iets niet zag, wat de ander wel zag… en omdat ik geen gedonder wilde krijgen…

 

Door deze houding heb ik me ontzettend ingezet om… te luisteren…. te leren…. te kijken… te slikken en heel veel te oefenen…. Hierdoor heb ik veel studies gevolgd op het gebied van communicatie en in je kracht staan. Ik heb veel geoefend in het vinden van een juiste ingang. Dit heb ik o.a. onderzocht in de massagewereld. Ook heb ik veel stembevrijding gedaan.

 

Dus mijn rugzak zit ondertussen flink vol met know how. Dit ontdekte ik pas, toen ik in zag dat ik de autoriteit steeds buiten mezelf legde. Dat ik mijn eigen kwaliteiten niet serieus nam…. want dat was namelijk “gewoon”. En dat ik voor mezelf steeds dacht dat ik iets te kort kwam…. dus zag ik ook vooral wat er mis ging.

 

Op het moment dat ik tot in mijn diepste vezel binnen liet komen, dat ik de autoriteit meestal buiten mezelf legde en dat ik me heel gemakkelijk aanpas en dat me dat heel veel energie kost en me boos maakt, maakte mijn leven een flinke beweging.

 

Ik begon mijn eigen signalen serieus te nemen en daar stap voor stap gehoor aan te geven. Ik begon te zien wat voor prachtige kwaliteiten ik in me heb. Ik kon steeds meer genieten van mijn eigen warmte, rust en zien van veel mogelijkheden.

 

Ondertussen begreep ik dat ik niet de enige ben die hier mee stoeit of gestoeid heeft. Bij mij groeide de wens om hiermee anderen te helpen, want wat zou ik blij geweest zijn als ik dit vroeger op school of thuis al geleerd had. Luisteren naar de signalen van je lichaam, aandacht geven aan zelfzorg, gezond en blij door het leven gaan, oplossingen vinden waar vragen rijzen…. Rond deze wens creër ik samen met Bart intuïtief leven. Steeds meer vanuit co- creatie, liefde, lachen en ontspanning. Ik snap nu dat het leven bedoeld is om van te genieten en in te groeien. Hoe heerlijk is dat.

 

Wat zou ik blij worden als ik in een wereld liep, waarin mensen hun eigen kwaliteiten delen, waarin iedereen met gemak zijn eigen visie uitte, waarin er ruimte is voor leven en voor lef. Gewoon zijn wie je bent. Vanuit een warm hart.

 

2019-10-22_Bart met gitaar en kandelaar

Bart Helmantel

 

Op jonge leeftijd maakte ik al muziek en was ik veel aan het tekenen. Grote getallen, dwarsverbanden zoeken, hoe is het universum ontstaan en zijn ze ooit klaar met wegwerkzaamheden, zijn vragen die ik stelde.  

Voor mij, is muziek een rode draad door mijn leven. Net als tekenen,schilderen, ontwerpen, reizen en de natuur in gaan. Met de ontdekking van de warme klank van 432Hz, is voor mij een wereld open gegaan. De helende invloed van deze frequentie op het menselijk lichaam boeit me enorm. Ik geef klankconcerten in Nederland, België en Duitsland. De combinatie van mijn stem en Spaanse gitaar heeft een diep ontspannende werking op het lichaam, wat het zelfhelend vermogen ervan versterkt.

Creëren is voor mij als adem halen. Ik wil graag maken wat me werkelijk boeit. Een zoektocht via zelfexpressie, via doen. Vanuit kaders uit mijn gezin van herkomst die ik aangereikt kreeg deed ik mijn ding. Zonder vragen te stellen tekende ik o.a de vele vliegtuigen die over ons huis vlogen en oefende ik braaf met mijn viool de klassieke etudes. Lego was een andere uitlaat klep. Ik kon eindeloos met de steentjes mijn eigen fantasieën omzetten. 

Eigenlijk maakte ik niets na van tekeningen of bouwplaten. Alles was geïnspireerd op intuitieve handelingen om tot een creatie te komen. Ook op muzikaal gebied wil ik altijd improviseren. Van piano, orgel, fluit,tot djembe, klankschalen en didgeridoo. Ik had best een haat liefde/verhouding met klassieke muziek. Nu merk toch dat die basis in mijn muziek simpel weg weer terugkomt. En z’n vruchten afwerpt.

De muziek die ik nu maak, is al heel vroeg ingezet. Nu speel met een sound die echt met ruimte te maken heeft. Alsof je in een kathedraal bent of een ander groot gebouw. Toen ik mijn eerste Spaanse gitaar kocht, speelde ik maar wat graag in het bad. Met van die schuiframen er om heen maakte dat supergave galm! Net als met zingen. Heerlijk!

Als mij gevraagd werd “wat wil je worden”, was steevast mijn antwoord, “Iets met tekenen”. Wat en hoe precies kon ik niet zeggen. Maar toch leek het niet mijn oprechte antwoord van binnenuit en was het op dat moment misschien het enige dat(sociaal)wenselijk uit mijn mond kwam.  Ik volgde een later een grafische opleiding in Amsterdam en Kunstopleiding in Enschede. In de loop van mijn leven ben ik daarmee autonoom kunstenaar, grafisch ontwerper en muzikant geworden

De filosofische kant van het leven boeit me enorm. Om het gestoei en gedachten woorden te geven. En vele andere ervaringen die me een rijper en rijker mens maken. Mijn leven staat eigenlijk bol van onderzoeken. Vooral naar schoonheid, klank en vorm.  Het zoeken naar harmonie en diepte in de menselijke ziel.

Klassieke muziek, de kerk en heel veel praten hebben me erg beïnvloed. Of vervormd. Het is maar hoe je er naar wil kijken. Telkens als er kruispunt momenten in mijn leven kwamen, voelde ik me eigenlijk heel onzeker of het pad dat ik volgde wel het juiste was. Eigenlijk lijkt het voortdurend creëren wel een afscherming naar de buiten wereld… Misschien wel een vlucht voor pijn.

Echt gelukkig was ik niet met voetbal, waterpolo en kerkclubjes. Dus muziek maken en tekenen waren vooral zaken die me in contact met mezelf hielden. Pas op latere leeftijd ontdekte ik mijn onzekerheden. Maar echt naar binnen gaan en me afvragen wat ik nou eigenlijk voelde…Tsja. Ik had andere kaders geleerd. Waar ik me helemaal niet bij thuis voelde. Maar ja, hoe dan dan wel?

Steeds meer in mijn leven kom ik er achter dat ik daarom heel goed ben om in totaal uiteenlopende situaties een eigen draai te geven. Een authentiek manier van oplossingen voor iets vinden. Ik snap nu dat het een gave is om heel veelzijdig te zijn en bewust je wereld te creëren.  

Veel later kwam daar de ontdekking van de Maya Astrologie bij. Wat bijzonder om deze informatie tegen te komen. Een combinatie van astrologie, kunst, muziek, rekenen, interpreteren en natuurlijk leven met de cycli van natuur. Met een heel eigen kalender. Eén van dertien manen! Mijn hele wezen verslond boeken en andere informatie bronnen van de Maya’s. Ik ging er over schilderen en tekenen. En er natuurlijk muziek over maken. Echt thuiskomen!

Nu valt alles samen en kan ik samen met Geraldine eindelijk een bundeling van al deze ervaring en wijsheid delen met de buiten wereld. Intuitief scheppend bezig zijn….,.

ONS AANBOD

Laat een Bericht achter

We nemen zo snel mogelijk contact met u op. 

Schrijf je in voor de nieuwsbrief